Simone Scherpenzeel is New Born Mom Coach, opgeleid als ontwikkelingspsycholoog en in opleiding tot geboortetrauma therapeut. Zij legt de focus op emotionele gezondheid van nieuwe moeders en start de traumapreventie voor aanstaande moeders vanuit haar praktijk. Kijk voor meer informatie op haar site PSY.MOON.

Simone heeft een belangrijke rol vervuld om het DoeBoek voor aanstaande moeders te realiseren. Via het DoeBoek biedt ze prachtig beeldmateriaal en inspirerende podcasts aan.

Traumapreventie coaches zijn speciaal opgeleid om elke aanstaande moeder te begeleiden, zodat je gezond bent na de geboorte van je kind. Zij gaan uit van jouw wetenschap en bevorderen je emotionele kracht. Je kunt ze benaderen voor de Geboortecursus Zo beval ik en vragen naar een traject dat bij jou past. Alle coaches zijn aangesloten bij de Beroepscoöperatie voor Childbirth Educators: BCE. Elk teamlid hanteert eigen tarieven. Zoek gerust Contact met een Coach. Je bent altijd welkom, ook voor informatie en advies.

Brun Kuipers is opgeleid als gespecialiseerd verpleegkundige in de verloskunde en werkte ruim 30 jaren in verschillende ziekenhuizen, verloskunde en neonatologie afdelingen. In 2009 volgde ze haar masteropleiding tot klinische gezondheid- en verplegingswetenschapper. Sinds 2010 is ze eigenaar van haar praktijk De Geboortespecialist, behandelt ze moeders na een geboortetrauma en lanceert nu de geboortecursus Zo beval ik.  

Brun is auteur van het boek ZO BEVAL IK – HET MOEDERLICHAAM SPREEKT (2018) en het DoeBoek voor aanstaande moeders IK BEVAL – IN VERTROUWEN (2020). Eerder schreef ze het Geboorteboek (2012).

In de toekomst willen Simone en Brun positieve geboorteverhalen verzamelen, bestuderen en de zorg voor moeders verbeteren. Hiermee willen we

  • Met de positieve ervaringen vrouwen bekrachtigen en de zorg veranderen 
  • Onderzoek doen naar de factoren van invloed op positieve geboorte ervaringen
  • Ondanks geïndiceerde medische zorg de normale processen bevorderen 
  • Continu alternatieven aanbevelen en toepassen 
  • Inzicht krijgen in wat zorgverleners nodig hebben 
  • Dat zorgverleners zonder angst vertrouwen hebben in jouw capaciteiten en je aanmoedigen    