Simone Scherpenzeel is New Born Mom Coach, opgeleid als ontwikkelingspsycholoog en in opleiding tot geboortetrauma therapeut. Zij legt de focus op emotionele gezondheid van nieuwe moeders en start de traumapreventie voor aanstaande moeders vanuit haar praktijk. Kijk voor meer informatie op haar site PSY.MOON.

Simone heeft een belangrijke rol vervuld om het DoeBoek voor aanstaande moeders te realiseren. Via het DoeBoek biedt ze prachtig beeldmateriaal en inspirerende podcasts aan.

Traumapreventie coaches zijn speciaal opgeleid om elke aanstaande moeder te begeleiden, zodat je gezond bent na de geboorte van je kind. Zij gaan uit van jouw wetenschap en bevorderen je emotionele kracht. Je kunt ze benaderen voor de Geboortecursus Zo beval ik en vragen naar een traject dat bij jou past. Alle coaches zijn aangesloten bij de Beroepscoöperatie voor Childbirth Educators: BCE. Elk teamlid hanteert eigen tarieven. Zoek gerust Contact met een Coach. Je bent altijd welkom, ook voor informatie en advies.

Brun Kuipers is opgeleid als gespecialiseerd verpleegkundige in de verloskunde en werkte ruim 30 jaren in verschillende ziekenhuizen, verloskunde en neonatologie afdelingen. In 2009 volgde ze haar masteropleiding tot klinische gezondheid- en verplegingswetenschapper. Sinds 2010 is ze eigenaar van haar praktijk De Geboortespecialist, behandelt ze moeders na een geboortetrauma en lanceert nu de geboortecursus Zo beval ik.  

Brun is auteur van het boek ZO BEVAL IK – HET MOEDERLICHAAM SPREEKT (2018) en het DoeBoek voor aanstaande moeders IK BEVAL – IN VERTROUWEN (2020). Eerder schreef ze het Geboorteboek (2012).

Het traumapreventie traject en de geboortecursus Zo beval ik hebben tot doel dat je gezond bent na de geboorte van je kind en profiteert van positieve geboorte ervaringen. Daarvoor gebruik je het DoeBoek voor aanstaande moeders en werk je aan je innerlijke kracht. Zo kun je onafhankelijk van anderen ervaren wat je het liefste wilt in contact met je lichaam en je baby. Met begeleiding kun je stap voor stap emotioneel sterker worden om je eigen belangen te dienen. Voor en na de bevalling zijn er vier contactmomenten. Je transformeert van buiten naar binnen en daarna weer van binnen naar buiten, zodat je zeggenschap behoud en wezenlijke keuzes maakt. Kijk voor de tarieven van de geboortecursus Zo beval ik op De Geboortespecialist.

In de toekomst willen Simone en Brun positieve geboorteverhalen verzamelen, bestuderen en de zorg voor moeders verbeteren. Hiermee willen we

  • Met de positieve ervaringen vrouwen bekrachtigen en de zorg veranderen 
  • Onderzoek doen naar de factoren van invloed op positieve geboorte ervaringen
  • Ondanks geïndiceerde medische zorg de normale processen bevorderen 
  • Continu alternatieven aanbevelen en toepassen 
  • Inzicht krijgen in wat zorgverleners nodig hebben 
  • Dat zorgverleners zonder angst vertrouwen hebben in jouw capaciteiten en je aanmoedigen    