Opleiding tot Zobevalik Coach

Omdat geen enkele medische behandeling en zwangerschapscursus direct gericht is op het voorkomen van een geboortetrauma, lanceerden we in 2020 een opleiding tot Zobevalik Coach – traumapreventie voor nieuwe moeders. We starten twee keer per jaar een FYSIEKE EN ONLINE versie van de opleiding. Wil jij de opleiding tot Zobevalik Coach volgen? Hier lees je over de inhoud en praktische aspecten van de opleiding. Wil je nog meer informatie? Bel of mail ons gerust!

WANNEER De innovatieve opleiding tot Zobevalik Coach wordt weer in januari 2023 FYSIEK aangeboden op de donderdagen 12/1, 9/2, 2/3, 6/4 en het examen is op 4/5/2023 gepland. De lesdagen zijn van 10-15 uur gepland aan de Bolgarijsekade 3A, 4131 NT in Vianen.

De live ONLINE opleiding is ook van 10-15 uur en start in januari 2023 op 19/1, 16/2, 9/3, 13/4 en het examen op 11/5/2023 gepland. LET OP: in verband met voldoende ruimte en communicatie online kunnen we per opleiding maximaal 6 deelnemers toelaten.

Na het examen ben je welkom bij de online Zobevalik Support bijeenkomsten van 10-12 uur en volg je twee teambuilding dagen in juni en november. Hierna volgt in februari van het nieuwe jaar naar wens de training om deel te kunnen nemen aan de Online Moedergesprekken die we aanbieden vanuit het  Zobevalik Centrum voor geboorte en trauma. Alle data, ook van andere bijscholing vind je in de agenda op de site van De Geboortespecialist.

WAT Aanstaande moeders kunnen zelf hun bevalling regelen als ze emotioneel sterk zijn en onafhankelijk functioneren. Dat leidt ertoe dat ze bepalen wat besproken wordt en inbreng hebben in hun geboorteproces. Alles draait om communicatie – op celniveau – en de link tussen lichaam en geest én personen onderling. Daarom ligt de focus in de opleiding op jouw innerlijke kracht, hoe je omgaat met emoties en stress en bijdraagt aan een zelfregulerende bevalling, zodat moeder en kind gezond zijn na de geboorte. We gaan naast wetenschappelijke kennis vooral kijken naar de diepere lagen: in die van onszelf als opleiders, van jou als cursist, van de aanstaande moeder en alle onderlinge verbanden. Daarnaast leer je te werken met het DoeBoek IK BEVAL en de Zobevalik Coaching vorm te geven, passend bij de wensen van aanstaande moeders en jouw praktijk. Tijdens het examen presenteer jij je (nieuwe) plannen voor je praktijk. De studiebelasting verschilt per deelnemer. Tussen de lesdagen door ben je actief met je eigen ontwikkeling, het vergroten van je kennis, de integratie van beide in voorbereiding op je (vernieuwde) praktijk en het doen van allerlei opdrachten. Reken gemiddeld op 2 dagen studeren per opleiding dag, exclusief het lezen van de verplichte boeken.

Wil jij je al inschrijven? Dan kun je je hier AANMELDEN!

SUMMERSCHOOL Gecertificeerde Traumapreventie Coaches kunnen een verkorte opleiding tot Geboortetrauma Consulent doen en daarna aanvullend de opleiding tot Geboortetrauma Therapeut. De Summerschool is de verkorte opleiding van mei – september tot Geboortetrauma Consulent en duurt 7 in plaats van 10 dagen. De kosten zijn 2000,00 euro. Kijk HIER voor meer informatie over de opleidingen om de hersteltherapie voor moeders met een geboortetrauma te kunnen aanbieden.

KOSTEN De fysieke en online opleiding kosten 2695,00 euro.

Je kunt gebruik maken van de mogelijkheid in twee keren te betalen, mocht dat voor jou een uitkomst zijn: de 1e helft voor aanvang van de opleiding, de 2e helft voor de examendag.

Beide zijn inclusief het wetenschappelijke boek ZO BEVAL IK en het DoeBoek IK BEVAL.

De opleidingen zijn btw vrij, mits jij je inschrijft.

Word nu ook Zobevalik Coach

Mis deze kans niet om je te ontwikkelen tot volwaardig Zobevalik Coach. Word ook een coach die echt klaar staat voor de aanstaande moeder.

Alle lessen zijn volledig verzorgd en je profiteert van

  • een kennistoets voorafgaand aan de opleiding over geboorte-trauma-herstel-preventie
  • een extra online zoom meeting halverwege je opleiding en daarna als support
  • tips voor online zichtbaarheid ter voorbereiding op het examen en je eigen praktijk
  • 10 gratis DoeBoeken na het behalen van het certificaat
  • twee gratis teambuilding dagen na je examen
  • naar wens aangevuld met online begeleiding
  • alle informatie op de sites van De Geboortespecialist en Zobevalik en gebruik van ons platvorm op Instagram @zobevalik
  • (in de nabije toekomst) vergoeding van onze aangeboden zorg via lidmaatschap van de Beroepscoöperatie Childbirth Educators
  • de ontwikkeling van effectieve traumapreventie voor nieuwe moeders via toekomstig wetenschappelijk onderzoek